Om Växjö Hälsokost

Växjö Hälsokost är ett företag som startades 1958 av Gösta Nilsson. Birgit Rytteke, dotter till Gösta, startade sin bana inom hälsokosthandeln 1971 och övertog butiken 1984. Sedan drev Birgit butiken framgångsrikt i 31 år. 2015 valde hon att sälja butiken till Jan Karlsson som numera äger och driver Växjö Hälsokost.

Gedigen erfarenhet

När företaget startade låg fokus på livsmedel, örter och ett fåtal vitaminpreparat. Under dessa femtio år har vi utvecklats och har numera ett bredare sortiment som omfattar mer kosttillskott och växtbaserade läkemedel, fotriktiga och bekväma skor, stöd- och kompressionsstrumpor, naturkosmetik, sjukvårdsartiklar och hjälpmedel.

Våra utmärkelser

Butiken har två gånger (2003 och 1987) blivit utsedd till Årets Hälsobutik. 1987 valdes vi av kunderna genom tidningen MåBra, och 2003 var det leverantörerna som valde.

 

Personalen

Vår personal utbildar sig kontinuerligt för att alltid kunna ge bra råd och god service. Vi har en Auktoriserad Hälsorådgivare och övrig personal är utbildade till Hälsorådgivare. Utbildningen sker via Högskolan i Kristianstad.

Eva Söderberg
Auktoriserad Hälsorådgivare

Rose-Marie Gustafsson
Hälsorådgivare

Helén Yngberg
Hälsorådgivare

Pernilla Reinholtz
Hälsorådgivare

Jan Karlsson
Ägare